Az MSZP önálló baloldali karakterének esetleges megszüntetése csak az Orbánrezsim bebetonozását szolgálná.

Az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának mai ügyvivői értekezlete hitet tett a mellett, hogy a legfontosabb cél a magyar demokrácia helyreállítása és egy szociálisan igazságos társadalom megteremtése. Ehhez a Platform a Szocialista Párt baloldali jellegének megerősítésével tud hozzájárulni.

Az MSZP a magyarországi szocialista mozgalom közel másfél évszázados hagyományait nem adhatja fel. Más demokratikus erőkkel, civil mozgalmakkal szövetségben erősebbek vagyunk, mintha feladni kényszerülnénk hitünket, elveinket.

Ezért platformunk azt javasolja, hogy az MSZP saját programmal és önálló listával induljon a 2018-as választásokon. Az egyéni körzetekben olyan közös ellenzéki jelöltet kell állítani, akiket nem a pártközpontok alkuja, hanem a helyi társadalmi megítélés alapján választunk ki. Egy szocialista lista, közös egyéni jelöltekkel: ez a győzelem egyetlen lehetséges útja! A Baloldali Tömörülés tisztelettel emlékezik meg a mai Roma Büszkeség Napjáról. 2016. október 15. A Baloldali Tömörülés Platform ügyvivői testülete

SHARE